オフラインパーティ@王朝 2006.5


このコーナー、中華ばかりですみません。
今回は3名で行って来ました。西新宿・ヒルトン東京「王朝」です。
味はやや濃い目でしたが美味しかったです。
いくつかは明らかに食べ放題用でどうも貧相でしたが、それでもじゅうぶんです。
また来る時の参考のために、今回食べたものをマークしておこう。
腐皮素巻 三拼美味 煙燻牛舌
前菜 冷盆類
COLD DELIGHTS
海老、かに 蝦、蟹類
SHARK'S FIN
  1.三種冷菜の盛り合せ
Three Kinds of Cold Dishes
 21.伊勢海老の黒豆ソース炒め
Sauteed Fresh Lobster in Fermented Black Bean and Garlic Sauce
  2.クラゲの冷菜
Jellyfish
 22.伊勢海老の梅ソース炒め
Sauteed Fresh Lobster in Plum Sauce
  3.焼豚
Chinese Barbecued Pork
 23.車海老の辛子炒め 北京風
Sauteed Prawn with Red Pepper - Beijing Style
  4.豚肉ニンニクソース添え
Cold Sliced Pork with Garlic Sauce
 24.車海老のチリソース煮
Quick Fried Prawn in Chili Sauce
  5.ピータン
Preserved Eggs
 25.車海老の両面焼き
Fried Prawn in Shell in Brown Sauce
  6.白菜の甘酢漬
Pickled Peking Cabbage in Chili and Vinegar Sauce
 26.車海老の炒め チリソースと塩味
Sauteed Prawn in Chili and Chicken Sauce
  7.車海老のジンジャーソース添え
Cold Sliced Prawns with Ginger Sauce
 27.車海老のニンニク炒め
Sauteed Prawn with Garlic
  8.鶏の砂肝
Salted Chicken Giblets
 28.車海老の唐揚げ
Crispy Fried Prawn
  9.牛舌の燻製
Smoked Beef Tongue
 29.芝海老の炒め
Stir-Fried Shrimp
 10.鶏肉辛子胡麻ソース添え
Special Cold Chiken - Beijing Style
 30.車海老の唐揚げ
Crispy Fried Prawn
 11.牛肉の醤油味付冷菜
Braised Beef Shank in Soy Sauce
 31.芝海老とブロッコリーの炒め
Sauteed Shrimps with Broccoli
 12.野菜の湯葉巻き
Fried Yuba Rolls
 32.海老団子のフライ
Deep-Fried Shrimp Balls
ふかひれ 魚翅類
SHARK'S FIN
 33.芝海老のおこげ
Shrimp in Sauce with Crispy Rice
 13.特上ふかひれの姿煮
Braised Whole Superior Shark's Fin in Brown Sauce
 34.かにと玉子煮込み
Braised Whole Crab with Eggs
 14.ふかひれスープ かに肉入り
Shark's Fin Soup with Crab Meat
 35.かにの味噌炒め
Braised Crab with Sweet Bean Paste
 15.ふかひれスープ かに玉子入り
Shark's Fin Soup with Crab Roe
 36.かにの黒豆ソース煮
Braised Crab in Black Bean Sauce
 16.ふかひれスープ 白身魚入り
Shark's Fin Soup with Sliced Fish
 37.かにのつめ衣揚げ
Deep-Fried Crab Claws
 17.ふかひれスープ 白菜入り
Shark's Fin Soup with Peking Cabbage
 38.かに肉と白菜の煮込み
Stewed Crab Meat with Peking Cabbage
 18.ふかひれスープ もやし入り
Shark's Fin Soup with Bean Sprouts
 39.かに肉の玉子炒め
Crab Meat Omelette - Cantonese Style
 19.ふかひれスープ 淡雪姿玉子入り
Shark's Fin Soup with Egg White
  
 20.ふかひれスープ 干貝柱とえのき茸入り
Shark's Fin Soup with Dry Scallops and Enoki-Mushrooms
  
紅焼排翅 豆豉鮮龍蝦 梅醤鮮龍蝦
牛肉 牛肉類
BEEF
つばめの巣 燕窩類
BIRD'S NEST
 40.中国風ステーキ
Fillet Steak - Chinese Style
 57.特製つばめの巣スープ
Imperial Bird's Nest in Clear Soup
 41.牛肉特製ソース炒め
Sauteed Beef in "Sa Cha" Sauce
 58.つばめの巣スープ かにの玉子入り
Bird's Nest Soup with Crab Meat
 42.牛肉のオイスターソース炒め
Sauteed Beef in Oyster Sauce
 59.つばめの巣と海老団子の蒸し煮
Steamed Bird's Nest with Shrimp Balls
 43.牛肉の辛子炒め 四川風
Stir-Fried Beef and Vegetables with Red Pepper Szechwan Style
スープ 湯類
SOUP
 44.牛肉のトマト煮
Braised Beef with Tomatoes
 60.五目酸味のスープ
Hot and Sour Soup
 45.牛肉味噌炒め クレープ添え
Sauteed Chredded Beef in Sweet Bean Sauce served with Thin Pancake Wrappers
 61.あわびとアスパラガスのスープ
Abalone and Asparagas Soup
 46.牛肉の辛子炒め
Sauteed Beef and Vegetables with Red Pepper
 62.鶏ササミ肉と椎茸のスープ
Chicken and Black Mushroom Soup
 47.牛肉の黒胡椒炒め
Sauted Sliced Beef with Black Pepper
 63.青菜と玉子のスープ
Vegetable and Egg Soup
豚肉 猪肉類
PORK
 64.季節野菜のスープ
Mixed Vegetable Soup
 48.豚肉細切りとザーサイの炒め
Sauted Shredded Pork with Chinese Pickles
 65.豚肉とザーサイのスープ
Pork and Chinese Pickles in Clear Soup
 49.豚肉細切りともやしの炒め
Sauted Shredded Pork with Bean Sprouts
 66.コーンスープ
Corn Soup
 50.豚バラ肉の蒸し煮
Steamed Pork with Vegetables
 67.じゅん菜と鮮魚のスープ
Water Shield and Fish Soup
 51.豚ロースの唐揚
Crispy Fried Pork
 68.豆腐の卵白入りスープ
Bean Curd and Egg White Soup
 52.酢豚
Sweet and Sour Pork
  
 53.豚肉団子の煮込み
Braised Meatballs
土鍋 砂鍋類
CLAYPOT SPECIALITIES
 54.豚肉とキャベツの味噌炒め
Sauteed Pork with Cabbage in Garlic-and-Soybean Paste
 69.鯉頭のよせ鍋
Carp's Head with Bean Curd in Claypot
 55.豚肉と春雨の煮込み
Braised Vermicelli with Minced Meat
 70.豆腐と野菜のよせ鍋
Assorted Vegetables and Bean Curd in Claypot
 56.豚肉の辛子炒め 四川風
Sauteed Sliced Pork in Spicy Sauce - Szechwan Style
 71.肉団子と白菜のよせ鍋
Meatballs and Peking Cabbage in Claypot
一品官燕 松花皮蛋 椒塩田鴨
鮮鮑蝦片、鍋巴蝦仁 薑蘿鴨片
あわび、貝柱、いか  貝殻、魷
ABALONE, SCALLOPS, AND CUTTLEFISH
鶏、鴨、かえる  鶏、鴨、田鶏類
CHICKEN, DUCK, AND FROG LEGS
 72.あわびと車海老の炒め
Sauteed Sliced Abalone and Prawn
 92.北京ダック
Beijing Duck
 73.あわびのオイスターソース煮
Braised Abalone in Oyster Sauce
 93.鴨の燻製
Smoked Duck
 74.あわびの胡麻ソース煮
Braised Abalone in Sesame Sauce
 94.鴨肉のスパイス炒め
Sauteed Fillet of Duck with Red Pepper
 75.貝柱とブロッコリーの炒め
Sauteed Scallops with Broccoli
 95.鴨肉のパインアップルと生姜甘酢炒め      薑蘿鴨片
Sauteed Fillet of Duck with Ginger and Pineapple
 76.貝柱の辛子炒め
Sauteed Scallops with Red Pepper
 96.鶏肉の唐揚げレモンソース香味
Fried Chicken in Lemon Sauce
 77.いかとセロリ きゅうりの炒め
Sauteed Cuttle-fish with Celery and Cucumber
 97.鶏手羽先の煮込み
Braised Chicken Wings
 78.いかの炒め 北京風
Sauteed Cuttle-fish in Sour Sauce - Beijing Style
 98.鶏肉くるみの炒め
Sauteed Diced Chicken with Walnuts
 79.いか辛子炒め
Sauteed Cuttle-fish Szechwan Style
 99.鶏肉の辛子炒め 北京風
Sauteed Chicken with Red Pepper - Beijing Style
魚、なまこ  魚、海参類
FISH AND SEA CUCUMBER
100.鶏肉のカレー煮込み
Braised Chicken in Curry
 80.鯉の丸揚げ甘酢あんかけ
Fried Whole Carp in Sweet Vinegar Sauce
101.鶏肉と中国茸の煮込み
Braised Chicken with Chinese Mushrooms
 81.石持の五目あんかけ
Deep-Fried Fish in Sauce
102.鶏肉唐揚げ 特製ソース添え
Crispy Fried Boneless Chicken with Spicy Sauce
 82.鯉の尾 醤油煮込み
Braised Fish Tail in Brown Sauce
103.鶏肉の辛子炒め 湖南風
Sauteed Chicken in Chili and Garlic - Hunan Style
 83.鮮魚のワインソース煮
Braised Fish in Wine Sauce
104.鶏ささみ肉のセロリときゅうり炒め
Sauteed Sliced Chicken with Celery and Cucumber
 84.魚の切り身揚げ甘酢あんかけ
Deep Fried Fish in Sweet and Sour Sauce
105.鶏ささみ肉のレタス包み
Sauteed Minced Chicken Wrapped in Lettuce
 85.魚の切り身揚げスパイス炒め
Sauteed Fish with Spices
106.かえるのスパイス炒め
Fried Frog Legs Spiced with Black Pepper
 86.なまこ醤油煮
Braised Sea Cucumber in Brown Sauce
107.かえるの味噌炒め
Sauteed Frog Legs with Soybean Paste
 87.なまこと海老玉子の煮込み
Braised Sea Cucumber with Shrimp Roe
108.かえるのカレー風味揚げ
Deep-Fried Frog Legs flavored with Curry
 88.なまこの酢辛子煮
Braised Sea Cucumber in Hot and Sour Sauce
109.かえるの辛子炒め 北京風
Sauteed Frog Legs with Red Pepper - Beijing Style
 89.なまことあわび煮込み
Braised Sea Cucumber with Abalone
  
 90.なまこと鶏手羽先煮込み
Braised Sea Cucumber with Chicken Wings
  
 91.なまこ入り揚げワンタン
Deep Fried Wan Tan with Sea Cucumber
  

豆腐  豆腐類
BEAN CURD
野菜  蔬菜類
VEGETABLES
110.五目豆腐煮込み
Braised Bean Curd with Meat and Vegetables
117.蟹肉入り中国茸とマッシュルーム煮
Two Kind of Mushrooms Braised with Crab Meat
111.三種類の海老と豆腐の煮込み
Braised Bean Curd with Three Kind of Shrimp
118.白菜と干し貝柱の煮込み
Braised Beijing Cabbage and Dry Scallops
112.蟹肉と豆腐の煮込み
Braised Bean Curd with Crab Meat
119.白菜のクリーム煮
Braised Beijing Cabbage in Cream Sauce
113.豆腐のオイスターソース煮
Braised Bean Curd in Oyster Sauce
120.アスパラガスのレモンソース煮
Braised Asparagus in Lemon Sauce
114.肉詰め揚げ豆腐の煮込み
Braised Bean Curd in Brown Sauce
121.椎茸と筍の煮込み
Braised Mushrooms with Bamboo Shoots
115.揚げ豆腐と豚肉・野菜炒め
Sauteed Bean Curd with Shredded Pork and Vegetables
122.なすの醤油辛子炒め
Braised Eggplants in Spicy Sauce
116.揚げ豆腐の豚入り辛子煮込み
Braised Bean Curd and Sliced Pork with Red Pepper
123.なすの味噌煮
Braised Eggplants with Soybean Paste
   124.なすの辛子炒め 四川風
Sauteed Eggplants with Pork in Spicy Sauce Szechwan Style
   125.マッシュルームと青菜の煮込み
Braised Mushrooms and Green Vegetables
   126.レタスの炒めオイスターソース味
Sauteed Lettuce in Oyster Sauce

おそば  麺類
NOODLES
点心・デザート  点心・甜心類
PASTRY AND DESSERTS
127.豚ロース入りそば
Noodles with Pork Cutlet in Soup
144.焼き餃子(5ヶ)
Fried Pork Dumplings
128.豚肉角煮入りそば
Noodles with Stewed Pork in Soup
145.蒸し餃子(5ヶ)
Steamed Pork Dumplings
129.豚挽肉辛子入りそば
Noodles with Spiced Minced Meat in Soup
146.春巻(5ヶ)
Fried Spring Rolls
130.椎茸と青菜入りそば
Noodles with Mushrooms and Vegetables in Soup
147.シューマイ(5ヶ)
Siu-Mai
131.季節野菜入りそば
Noodles with Mixed Vegetables in Soup
148.ワンタン
Won Ton Soup
132.豚肉細切りとザーサイ入りそば
Noodles with Pork and Chinese Pickles in Soup
149.揚げワンタン
Fried Won Ton
133.ジャージャー麺
Noodles with Minced Meat and Sweet Bean Paste
150.叉焼まんじゅう
Barbecued Pork Bun
134.鶏肉入りそば
Noodles with Shredded Chicken in Soup
151.あずきあん入りまんじゅう
Sweet Bean Bun
135.五目煮込みそば
Noodles in Chop Suey Soup
152.あずきあん入り胡麻団子
Fried Sweet Sesame Balls
136.各種焼きそば
Fried Noodles - Any Style
153.花巻
Steamed Rolls
ご飯  飯類
RICE
154.クッキー
Sweet Bean Paste Pie
137.五目炒飯
Chop Suey Fried Rice
155.フルーツ入りアーモンドゼリー
Seasonal Fruits in Almond Jelly
138.牛肉入り炒飯
Beef Fried Rice
156.アーモンドゼリー
Iced Almond Jelly with Fruits Cocktail
139.芝海老入り炒飯
Shrimp Fried Rice
157.ライチー
Lychees
140.蟹肉・叉焼入り炒飯
Pork and Crab Meat Fried Rice
158.あずきあん入り揚げバナナ
Fried Banana Filled with Sweat Bean Paste
141.漬菜と豚肉入り炒飯
Pickled Mustard Greens and Pork Fried Rice
159.リンゴ又はバナナの飴だき
Toffee Apples or Toffee Bananas with Sesame Seeds
142.各種かけご飯
Steamed Rice - Any Style
160.山いもの飴だき
Toffee Yam Potatoes with Sesame Seeds
143.各種おかゆ
Rice Porridge - Any Style
  



しまった。これだけ書くのに1週間かかってしまった。ぜぇぜぇ。
メニューの種類数も味も、2年前とけっこう変わりました。
王朝
 「王朝の味覚」
 土日祝11:30~15:00
 ¥11,130(税サ込) 
 土日祝17:00~22:00
 ¥12,180(税サ込) 
 ドリンク別 要予約 3名より

新宿区西新宿6-6-2 ヒルトン東京 2F
3344-5111





第91回 翡翠宮@ホテルセンチュリーハイアット 食べ放題大好き 第93回フレンチキッチン@グランドハイアット東京 新宿 中華 ホテル

T1 5/4・11号1999, T1 8/20号2002, T1 4/13号2004, 2004.7